Werkbladen

Keukens bestaan tegenwoordig voornamelijk uit meubels om huishoudelijke apparaten in te bouwen, keukenapparaten, vaatwerk en bestek op te bergen, en voedsel en dranken droog of koel te bewaren. Er zijn echter nog andere, opmerkelijke elementen van het meubilair die worden gebruikt bij het bereiden van eten, koken en organiseren, namelijk werkbladen. Hun aanwezigheid bepaalt of het in een keuken mogelijk is om in goede omstandigheden te koken.

Gelamineerd

De keuze is groot en beperkt zich niet tot houtstructuur. Er zijn ook verrassend realistische imitaties van graniet, marmer of beton. Naast die diversiteit zijn de belangrijkste voordelen van laminaat het onderhoudsgemak en de prijs. Het succes van deze oplossing is dan ook niet verwonderlijk. Scherpe messen moeten wel voorzichtig worden gehanteerd, aangezien die in de plaat kunnen snijden. Het materiaal ‘Fenix NTM®’ is een speciale uitvoering van een laminaatcoating. Er blijven geen vingerafdrukken achter op het extra matte oppervlak met een fluweelachtig gevoel, terwijl kleine krasjes met een strijkijzer kunnen worden gladgestreken.

Massief hout

De algemene trend naar natuurlijkheid heeft geleid tot een groeiende belangstelling voor deze groep materialen. Deze werkbladen geven een indruk van kwaliteit en hun verschillende nerven maken van elk werkblad een uniek stuk. Ze moeten echter wel regelmatig waterdicht worden gemaakt om hygiënisch te blijven zonder dat er vocht wordt doorgelaten.

Graniet

Stenen werkbladen zijn altijd een mooie en edele oplossing. Graniet is verkrijgbaar in vele fascinerende kleuren en texturen. Maar het is een schoonheid die zijn prijs heeft. Het is ook zeer sterk, hittebestendig, hygiënisch, gemakkelijk te onderhouden en zelfs aanbevolen in geval van allergieën.

Kwarts

Kwarts is een goede keuze voor keukenliefhebbers die waarde hechten aan een materiaal dat onderhoudsvriendelijk en niet erg gevoelig is, omdat het ook een indrukwekkende diversiteit biedt. Met uitzondering van intense hitte zijn werkbladen van kwarts tegen bijna alles bestand. Hun prijs is echter, door het moeilijke productieproces, vergelijkbaar met werkbladen van ‘echte’ steen.

Inox

Inox wordt niet voor niets in veel professionele keukens gebruikt, omdat het hygiënisch, gemakkelijk te onderhouden en vooral zeer hittebestendig is. Na verloop van tijd en regelmatig gebruik krijgt het staal een mooi patina. Deze technische esthetiek is echter niet voor alle meubelstijlen geschikt, ook al is het vaak de gewenste look.

Glas

De werkbladen van gesatineerd glas met een speciaal krasbestendig oppervlak laten een sterke indruk achter. De glasplaat wordt gekleurd door lak op de achterzijde aan te brengen, maar de kleur verandert toch lichtjes door de kleur van het glas, ook al is het extra licht ‘opti white’ glas. Dankzij het gebruikte veiligheidsglas (ESG) zijn de werkbladen onbreekbaar.

Keramiek

Keramiek is de laatste jaren het materiaal bij uitstek geworden voor keukenontwerpers en -gebruikers. Dat is niet verwonderlijk, want het is robuust, veelzijdig en niet-poreus, maar ongevoelig voor vocht, sneden en andere risico’s, en bovendien gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in vele kleuren, structuren en diktes.

Contact